Slide13.jpgSlide10.jpgSlide12.jpgSlide11.jpg

New Holland igen største traktormærke

New Holland igen største traktormærke

17.01 2019

New Holland Agriculture er for 9 år i træk det mest solgte traktormærke i Danmark. Det er igen den populære T7.270 AC der løber med førstepladsen, som mest solgte enkelt model. Sådan! 

Med en flot slutspurt i december lykkedes det New Holland at få nyregistreret flest traktorer i hele 2018.

Det står klart efter, at data for hele 2018 på dbi it’s database traktorstatistik.dk netop er blevet frigivet.

Dermed gentager New Holland førstepladsen fra 2017. 346 nyregistreringer sikrer New Holland førstepladsen. 

Dermed er top tre helt intakt i forhold til 2017. Siden dengang har alle top 3-mærkerne i øvrigt udbygget deres markedsandel – mest iøjnefaldende er New Hollands stigning med 2,3 procentpoint. Næsten hver fjerde nyregistrerede traktor stod der i øvrigt New Holland på i 2018.

NEW HOLLAND T7 TOPPER IGEN

Bag New Hollands succes som største mærke står bl.a. en fast vindermodel i statistikken.

Traktorernes svar på VW Golf, New Hollands T7.270, gentager nemlig sidste års placering som Danmarks mest solgte traktormodel med 53 enheder i 2018. 

New Hollands marketing manager Thomas Pedersen er naturligt nok tilfreds med placeringen og kalder 2018 for nok et T7-år.

"Den er populær, fordi den har en størrelse, hvor den kan klare rigtig mange opgaver med både store redskaber og en række andre anvendelsesmuligheder samtidig som, at det ikke er en af de virkelig store og tunge traktorer. Den alsidighed betyder meget. Vi kan se, at både T7.270 og T7.230 med samme krop er med helt fremme”, siger han.

Hvordan har traktoråret 2018 været for New Holland?

”Vi er kommet stærkt til sidst på året. I december har vi haft et rigtig godt salg af traktorer, som vi har haft stående på lager. Det er rigtig positivt, at vi igen lander på samme resultat med en førsteplads, og at vi også har taget markedsandele er selvfølgelig også tilfredsstillende”, siger han.

Hvordan har 2018 været som traktorår?
”Når den branche, vi lever af, oplever en tørke, som vi så sidste år, så har det selvfølgelig stor betydning. Men der er forskellige segmenter, hvor det er gået forskelligt. Der har været planteavlere, hvor det lavere udbytte delvist er blevet korrigeret af bedre kornpriser, mens husdyrproducenter som skal købe korn til en højere pris får det som en ulempe. Vi skal også huske, at 2017 var et år fra en anden yderlighed, hvor der blev indregistreret nogle ekstra traktorer på grund af nye regler. Det spiller også ind, og derfor skal man heller ikke bare sammenligne 2018 med 2017", siger han.

Hvordan ser du 2019-markedet?
”Vi tror og håber på, at det bliver lidt bedre. Men det er klart, at især første halvdel af 2019 vil være præget af høsten i 2018. Landmænd reagerer hurtigt på resultaterne, men det gør det også den anden vej, hvis det igen begynder at se bedre ud. Står vi en måned før høst, og kan se, at det ser godt ud med årets høst, så kan det godt smitte af på markedet. Jeg tror på, at vi lander et sted, som er bedre end i 2018 uden, at vi skal forvente meget høje salgstal", lyder diagnosen fra Danmarks bedstsælgende traktormærke.

Artikel er fra Landbrugsavisen.dk

New Holland igen største traktormærke